Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Odwieczny problem z łączeniem się z siecią WI-FI

Romanowskika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!

!
!

!

Witam. Udało mi się rozwiazać niezwykle denerwujacy problem z łaczeniem się z siecia WI-FI na konsolach słabszych niz PS VITA.

Otóż przegladając na google.pl szukałem rozwiązania problemu dalczego moja konsola PSP (wersja 2007 bodajże) nie znajduje mi mojej sieci WI-FI wszystko działa, z telefonem się łaczę itp. ale nie z PSP.

No i szukając problemu domysliłem się o co może chodzić i ZADZIAŁAŁO!

Jeżeli jest już taki temat to przepraszam, ale nie szukałem takowego na MPCforum. Jeżeli nie prosze o podpięcie, bo to naprawdę ważny szczegól i niektórych wnerwiający no i też bardzo pomocny :)

NO WIĘC DO RZECZY!!!

Problem polega na tym, że na konsolach starszych od PS VITY jest problem z sieciami WI-FI o co chodzi ??? Chodzi o to, że nie wykrywa nam sieci. Nie chodzi tu o router, ani o siec lecz o jej zabezpieczenia.

JUŻ WYJAŚNIAM:

Moja konsolka PSP 2007 może dane zabezpieczenia WI-Fi odczytac ale nie odczyta 1 typu zabezpeczeń. Mianowicie:

WPA PSK2 - Tego zabezpieczenia wasza konsolka nie rozczyta dlatego nie wykrwa wam sieci WI-FI (chodzi o zabezpieczenie ROUTERA)

Kompatybilne wersje zabezpieczneń dla PSP to:

none - brak

WEP - Zabezpieczenie działajace na zasadzie wysyłanego kodu (nwm dokładnie ale nie polecam tego zabezpieczenia)

WPA-PSK (TKIP) - Zabezpieczenie na Hasło

WPA-PSK (AES) - Zabezpieczenie na Hasło

Jeżeli macie inne zabezpieczenia niż te 4 Powyżej to konsola wam ich nie przeczyta i też dlatego nie pokazuje wam waszej sieci WI-Fi

Sprawdźcie to na 100% działa, jak nie napisz postaram się pomóc.

Jak rozwiązać problem:

-Zmenić rodzaj zabezpieczenia w routerze (poprzez konfigurację)

Jak pomogłem daj LIKE :)

– Czas wykazać się męstwem!

– No nie ... znowu?

image.jpg

Opublikowano

No fajno :D Ale gdzie do cholery jest rozwiązanie tego problemu? :D Bo napisałeś że konsola nie wykrywa WPA PSK2 ale nic nie napisałeś jak to naprawić więc wątpię aby ktoś skorzystał :P Popraw to.

Opublikowano

No fajno :D Ale gdzie do cholery jest rozwiązanie tego problemu? :D Bo napisałeś że konsola nie wykrywa WPA PSK2 ale nic nie napisałeś jak to naprawić więc wątpię aby ktoś skorzystał :P Popraw to.

Nom jednak nie ma. ale poprawię

Ale nietrudno się domyślić, że zmienia się to w konfiguracji routera.

Każdy kto konfigurował router chociaż 1 raz wie jak to zrobić :)

– Czas wykazać się męstwem!

– No nie ... znowu?

image.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...